Зворотній Зв'язок

Email
Тема
Текст
Скільки очей має типове обличчя?
Open/Close
Ви тут: Головна Послуги Імміграція (ПМЖ) Імміграція в Чехію

Ваш аккаунт

Open/Close

Імміграція (посвідки на проживання) в Чехію

Наша компанія готова запропонувати наступні послуги:

  • Консультації з питань отримання Посвідки на проживання, дозволу на роботу, громадянства в Чехії та інших країнах Європейського Союзу
  • Допомога в реєстрації компаній, некомерційних організацій та фондів з бухгалтерським супроводом на території ЄС
  • Консультації з будь-яким юридичним питань у сфері міграційної та Комерційного права
  • Представництво клієнта в суді, державних органах, департаменті Поліції і Прикордонної охорони
  • Консультації з питань будівництва, інвестування, купівлі нерухомості та оформлення прав на володіння власністю в ЄС.

Способи отримання ВНЖ

Робота

Робота за контрактом в державній чи приватній компанії. У цьому випадку, роботодавець отримує дозвіл на працевлаштування іноземця на конкретну вакансію з бюро працевлаштування. Це досить затягнутий процес і роботодавець йде на це тільки в разі гострої необхідності. Досить поширеним є укладення договору з іноземцем, як з приватним підприємцем, або з його фірмою на надання послуг. Даний вид ВНЖ підійде дуже затребуваним в ЧР фахівцям, наприклад програмістам. Проте, починати імміграцію в Чехію з цього виду довгострокової візи дуже не зручно, тому для цього необхідно спочатку знайти роботу, причому не перебуваючи в Чехії.

Істотний недолік робочої візи в тому, що, якщо роботодавець Вас звільняє, Ви змушені вже на наступний робочий день знайти нове робоче місце, або на протязі трьох днів виїхати з країни. В іншому випадку - Ви порушите Чеське законодавство з усіма витікаючими наслідками. Тому остерігайтеся шахраїв, які пропонують Вам зробити дозвіл на роботу, кажучи, що на цьому робочому місці Вам працювати не обов'язково, але Ви зможете підшукати собі підходящу роботу перебуваючи в Чехії, - якщо це стане відомо владі, - Вас чекає депортація і заборона на в'їзд в Чехію (і ЄС) на енну кількість років.

Приватне підприємництво

Індивідуальна підприємницька діяльність на основі ліцензії є непоганим рішенням для іноземця. Ви можете працювати з будь-яким роботодавцем через укладання договору на надання послуг, зазначених у вашій ліцензії. Такий спосіб роботи вельми поширений в ЧР.

Останнім часом, ймовірно у зв'язку з кризою, суттєво збільшилася кількість відмов у наданні даного типу візи в чеських консульствах. Тому даним способом зручно користуватися для продовження візи (якщо не влаштовує первісна мета перебування), але для первісного отримання довгострокової візи цей спосіб малоефективний.

Також, є свої недоліки. Для даного типу візи передбачається висока вартість медичної страховки іобязательний мінімальний податок, виплачуваний незалежно від того ведеться підприємницька діяльність чи ні.

Навчання

Отримання даного типу ВНЖ можливо тільки на підставі навчання в чеських навчальних закладах, зареєстрованих в Міністерстві Освіти Чеської Республіки. Навчання ж у інших навчальних закладах не можетявляться підставою для отримання ВНЖ даного типу.

Єдиним, але істотним недоліком є те, що для отримання ПМЖ необхідно перебувати в Чехії постуденческой візі 10 років, тоді як для всіх інших типів довгострокових віз - цей термін складає 5 років.

Возз'єднання родини

Даний тип довгострокової візи призначений дітям до 18 років, якщо хтось із батьків вже має ВНЖ (ПМЖ, громадянство) або подав заяву про надання посвідки на проживання в ЧР. Те ж стосується законних подружжя. Довгострокова віза в Чехію видається на термін дії візи батька (чоловіка) і продовжується на той же термін, що і візародітеля (дружина).

Перевага даного типу довгострокової візи в тому, що при її отриманні практично не буває відмов (при правильно оформлених документах).

Участь у юридичній особі

Отримати в Чехії даний тип ВНЖ може директор товариства з обмеженою відповідальністю (по-чеськи sro) і співзасновник в одній особі. У чеській фірмі (sro), за законом, може бути до 50 співзасновників, кожен з яких може бути ще й директором. Нещодавно, у зв'язку з кризою, змінилися правила надання даного типу довгострокової візи. Тепер, простому засновнику фірми не видають ВНЖ даного типу, проте він може оформити дозвіл на роботу, у своїй же фірмі, і отримати ВНЖ на підставі роботи в чеській фірмі (своєї). У цьому випадку, працюючи на наймача в Чехії, Вам не потрібно стрімголов шукати нову роботу при звільненні - завжди можна оформитися на власну фірму і не поспішаючи підібрати нове місце роботи (по законодавству, якщо іноземець, який перебуває в ЧР на підставі робочої візи, звільняється , то він зобов'язаний влаштуватися на іншу роботу на наступний же день, або виїхати з країни протягом трьох днів). Отримання ж ВНЖ в Чехії на підставі участі в юридичній особі, можливо для засновника і директора в одній особі.

Увага! До недавнього часу, придбати нерухомість в Чехії іноземцеві можливо було тільки на фірму, зареєстровану в ЧР. З травня 2009 року будь-який іноземець може купити нерухомість в ЧР просто на своє ім'я. Однак, купуючи нерухомість на фірму, Вам не доведеться платити 3%-вий податок при подальшій її продажу, якщо будете продавати її разом з фірмою.

ВНЖ цього типу дає можливість:

  • займатися підприємницькою діяльністю
  • придбати нерухомість на фірму
  • оформити ПМЖ в Чехії через 5 років
  • взяти іпотечний кредит
  • привезти до Чехії своїх близьких і рідних
  • мати медичну страховку як у громадян Чехії, незалежно від віку та стану здоров'я з щомісячною оплатою.
  • знайти роботодавця в Чехії і працювати за договором між фірмами
  • довгострокова віза видається на 1 рік, а продовжується на 2 роки

У зв'язку з низькими цінами на бухгалтерські послуги та грамотним податковим законодавством, витрати на утримання фірми мінімальні, а тому вигідно мати ВНЖ саме на підставі участі в юридичній особі, для чого необхідно відкрити фірму в Чехії. Після отримання візи в Чеському посольстві (довгострокова віза видається на 1 рік), іноземець повинен, при першому ж приїзд до Чехії, зареєструватися в Поліції у справах іноземців протягом трьох робочих днів. Від 120 до 14 днів до закінчення довгострокової візи іноземець повинен продовжити її в Поліції у справах іноземців. На цей раз віза (ВНЖ) видається на 2 роки. При першому продовження причина перебування повинна залишитися такою ж, як у першої однорічної візи.

Більш докладно див Закон № 326/1999 Сб "Про перебування іноземців на території Чеської республіки".

Увага!

* Необхідно розрізняти поняття: довгострокова віза понад 90 днів і ВНЖ. І те, і те дає право іноземцеві перебувати на території ЧР, але спочатку ми отримуємо саме довгострокову візу (не дає право виїзду в інші країни ЄС), а ВНЖ (дає право виїзду в ЄС) нам видають, вже коли ми продляете річну візу . Відразу отримати ВНЖ в Чехії неможливо! Вид на проживання видається тільки при продовженні довгострокової візи. Увага! Для простоти формулювань, в цьому матеріалі, ми умовно мали на увазі під поняттям довгострокова віза і ВНЖ одне і те ж. Це пов'язано з тим, що, отримавши довгострокову візу, подальше отримання ВНЖ в Чехії відбувається без затруднень (при правильному оформленні документів).